Ofte stillede spørgsmål

FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Her har vi forsøgt at besvare de spørgsmål vi oftest hører – men hvis du mangler svar på noget, håber vi at du vil kontakte os!

Telefon: 61 26 30 46  eller Email: info@like2hike.dk

TILMELDING & BETALING

OVERNATNING

Skal man sove i dobbeltværelser, eller kan jeg få enkeltværelse?

For nogle af turene er der angivet to priser. En for enkeltværelse og en for delt dobbeltværelse. Antallet af enkeltværelser er som regel begrænset.  Ønsker du enkeltværelse kan du kontakte Klaus og høre nærmere på Tlf: 6126 3046


MIN KONDITION


UDSTYR OG PRAKTISK INFO


FORSIKRINGER

Skal jeg have en rejseforsikring?

Du skal selv afholde omkostninger ved sygdom/hospitalsindlæggelse mv. undervejs; afhængigt af rejselandet – se www.nyerejseregler.dk. Du er også selv ansvarlig for beskadigelse eller bortkomst af bagage. Vi kræver derfor, at du tegner en rejseforsikring, der dækker omkostninger ved ulykke, død, behandling af akut opstået sygdom, hjemtransport og tab/beskadigelse af bagage. Vejledning kan fås hos Lauritzen Rejser på telefon nr. 7472 1520.

Se i øvrigt mere under vore Rejsebestemmelser


REJSERNE

Hvordan foregår det praktiske?

Ca. 8-10 dage før rejsen får du tilsendt flybilletten.
Du møder op i lufthavnen og bliver modtaget af en turleder, som deltager på turen.

Er du ikke vant til at checke ind med en ’elektronisk billet’, hjælper vi dig, og vi checker at alle er mødt op. Flyveturen tager godt og vel 3 ½ time til Malagas lufthavn.
I Malagas lufthavn kører vi ca. 1 km. med shuttlebus til biludlejningsbureauet, hvor vi får udleveret de lejede minibusser, som følger os under hele vandreferien.
Vi kører straks til vort bestemmelsessted, hvilket normalt vil vare mellem 1 til 1 ½ time, alt efter hvor vi skal overnatte.

Du bliver indkvarteret, hvorefter vi går en kortere vandretur i lokalområdet, så vi nu mærker og oplever at vi er ankommet til Andalusien.


VANDRETURENE

Hvordan foregår vandreturene?

Vi mødes hver morgen kl. 09.00 efter vi har spist morgenmad og pakket dagens turrygsæk.

Dagens vandring strækker sig til omkring kl. 16. Antal kilometer afhænger meget af, hvor kuperet terræn vi skal vandre i og hvor mange pauser vi holder undervejs.

Turlederne har hjemmefra planlagt en række varierede vandreruter, så du oplever mest muligt af områdets natur. Vi har udarbejdet et dagsprogram, men turlederne vil hver aften undersøge vejrudsigten og ud herfra fastlægge næste dags tur.

Vi går aldrig i højden eller vanskeligt terræn såfremt vejrudsigten lover enten stærk blæst, tåge eller megen regn. I stedet vil turlederne planlægge vandringer, som er tilpasset vejrudsigten. Deltagerne er altid velkommen til at forhøre sig hos én af turlederne om, hvad man bør have med i dagturrygsækken samt egnet påklædning til den næste dag.

Der er planlagt vandringer hver dag, men ønsker du at springe en dags vandring over, er du velkommen hertil.


VEJRET

Hvordan er vejret?

I Andalusien vil temperaturen i perioden november til marts normalt være mellem 15-20 grader om dagen og mellem 5-9 grader om natten. Der er ca. 25 solskinsdage i gennemsnit pr. måned. Skinner solen, vil dagtemperaturen ofte føles som 20 grader eller derover.  Solen står op omkring kl. 07.00 og går ned omkring kl 18.00

 

                                      Nov – Dec – jan – feb – mar

Nedbør m.m.               95       88       81     55       49

Nedbørsdage                5          6        6       5         4

Dagtemp                      20        17      17      18       19

Nattemp                        5          6        7        8        9

Solskinstimer            170      164    171     168    214

Oplysningerne stammer fra DMI d. 1.06.2018